Wie is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Content Slideshow

CameraHobby! - de site voor de digitale hobbyfotograaf

Fotografie

De sectie fotografie is bedoeld voor algemene informatie over fotograferen.

B.v.:

  • Spelen met licht
  • Portret
  • Landschap

Redactioneel Portret: Het model

Een model portretteren is niet altijd even makkelijk, waar kijk je naar en waar moet je op letten?Met een model kun je heel creatief aan de slag. Het belangrijkste aspect hierbij is de omgang met het model en niet het gebruik van de techniek. Hoe je dit doet laat fotograaf Jeroen Jazet zien in deze video.

 

Het juiste portret objectief

Welke lens gebruik jij voor een goed portret?

 

Sommige soorten lenzen worden portretlenzen genoemd. Maar wat at is een goede portretlens? Dat is een goede vraag. En eentje waar (zoals vaak als het over lenzen gaat) geen duidelijk antwoord op is. Ik zou zeggen dat een portretlens een lens is met een vaste brandpuntsafstand (hij kan dus niet zoomen) tussen de 85 en 105 mm.

 

 

Jeroen Jazet legt uit wat je allemaal kunt doen met welke lens en welk beeld je ermee bereikt! Zelfs met een lens die je niet zo snel zou inzetten, kun je een effect krijgen dat er zowel creatief als uniek uit ziet.

 

Subcategorieën

Fotograferen is niet meer weg te denken in deze tijd. Tegenwoordig doen we dat meestal digitaal. Voor velen, vooral de jongeren, is dat vanzelfsprekend. Toch is het digitale tijdperk binnen de fotografie nog maar jong. Enkele jaren geleden was het nog ondenkbaar dat de traditionele fotografie met behulp van film zo snel door de digitale camera verdrongen zou worden.

Deze sectie is bedoeld voor (technische) informatiue over digitale fotografie.

Welke camera past bij mij n wensen?
Hoe werkt mijn camera.
Informatie over camera lenzen.
Wat is fotografie
Alles over portrait fotografie.