Wie is online

We hebben 229 gasten en geen leden online

CameraHobby! - de site voor de digitale hobbyfotograaf

Even voorstellen

Mijn naam is Hans van Balen. Ik ben in 1957 geboren te Amsterdam.

Hans van balen

Fotograferen is mijn hobby. Rond mijn 17e kocht ik mijn eerste spiegelreflex camera. Een Canon FTb. Volledig hand bediend. Een camera waar ik veel plezier aan heb beleefd. En veel ervaring over de techniek heb opgedaan. Daarna heb ik jaren gefotografeerd met een Canon A1. Een mooie camera met veel mogelijkheden.

In 2005 ben ik overgestapt naar digitaal. Ik stond toen voor de keuze, verder met Canon of overstappen naar een ander merk. Deze keuze was best lastig. Alle lenzen die ik had voor mijn Canon hadden manual focus en waren dus niet echt geschikt voor de EOS 300D, de Digital Rebel, die toen door Canon op de markt werd gebracht. Nikon bracht in dezelfde tijd de D70 uit. Deze voelde robuuster aan dan de EOS 300D. Ik fotografeer veel in de natuur, dus mijn camera moet tegen een stootje kunnen. Mijn keuze is daar door bepaald en ben toen overgestapt naar Nikon.

Nu fotografeer ik met vier camera’s van Nikon:

En het nodige glaswerk en flitsers.

Mijn passie ligt bij natuurfotografie. Vooral macro fotografie heeft mijn interesse. Daarvoor gebruik ik een set tussenringen en een 150mm macrolens van Sigma. En een macro flits set van Nikon. Flitsen probeer ik zo veel mogelijk te vermijden. Maar soms ontkom je er niet aan.

Via mijn website wil ik mijn ervaringen delen, informatie geven over fotografie en een startpagina bieden voor vele andere interessante en informatieve sites.

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen over mijn site, neem dan contact met mij op.