Wie is online

We hebben 130 gasten en geen leden online

CameraHobby! - de site voor de digitale hobbyfotograaf

Diverse

Welsh Springer Spaniel in actie

De Welsh Springer Spaniel is van nature een jachthond. Maar hij voldoet ook prima als gezinshond. De beharing is altijd rood-wit, halflang en sluik. Krullen zijn niet toegestaan volgens de officiële rasbeschrijving. De schouderhoogte voor reuen is maximaal 48 cm, voor teefjes is dit 46 cm.

De Welsh Springer Spaniel is een vriendelijke, zachtaardige hond. Hij is gehoorzaam, intelligent en volgzaam. Maar zoals het echte spaniëls betaamt kan het ras soms wat eigenwijs zijn. In huis zijn het rustige honden, als ze ook voldoende gelegenheid krijgen zich buiten "uit te leven". Ze zwemmen graag en goed.

Onze Welsh Froukje speel ook heel graag met een bal. Kijk hier voor een presentatie

 

 

Even voorstellen

Mijn naam is Hans van Balen. Ik ben in 1957 geboren te Amsterdam.

Hans van balen

Fotograferen is mijn hobby. Rond mijn 17e kocht ik mijn eerste spiegelreflex camera. Een Canon FTb. Volledig hand bediend. Een camera waar ik veel plezier aan heb beleefd. En veel ervaring over de techniek heb opgedaan. Daarna heb ik jaren gefotografeerd met een Canon A1. Een mooie camera met veel mogelijkheden.

Paard; Tinker

De Tinker is een klein, meestal bont paard. Er zijn ook effen Tinkers. Bont betekent dat het paard meerdere kleuren heeft. De kleuren zijn bijna altijd wit met bruin en/of zwart. Het is een sterk, rustig en betrouwbaar dier afkomstig uit Ierland en Engeland.

DSC_0128

Houtzaagmolens aan de Zaanseschans

De toepassing van de krukas vormde de basis voor de ontwikkeling van de industriemolens in Nederland. Cornelis Corneliszoon van Uitgeest paste dit principe in 1594 voor het eerst toe in een houtzaagmolen. Het met de hand zagen van boomstammen behoorde vanaf dat moment tot het verleden. Gezien de beschikbaarheid van windkracht en water en de nabijheid van het belangrijke handelscentrum Amsterdam werd hier in snel tempo een groot aantal molens gebouwd. Zo ontwikkelde de Zaanstreek zich tot een van de eerste industriegebieden van West-Europa.

Molens uit de Zaastreek

Van de ruim duizend industriemolens die ooit langs de Zaan werden gebouwd zijn er nog dertien bewaard gebleven, waarvan er zes op de Zaanse Schans staan. Twee daarvan zijn Houtzaagmolens.

 

Paddentrek ten einde: 13.744 amfibieën geteld

BANT - De paddentrek in het Kuinderbos in Flevoland zit er op. Zo'n 8.680 padden, 4.168 kikkers en 986 salamanders zijn de afgelopen tijd met hulp de weg overgestoken in het bos bij Bant.

De vrijwilligers

In België en Nederland zijn de bekendste trekkers onder de amfibieën de gewone pad (Bufo bufo) en de bruine kikker (Rana temporaria), maar ook andere kikkers en padden vertonen trekgedrag. Ook salamanders trekken. Voorbeelden zijn de alpenwatersalamander (Mesotriton alpestris) en de kleine watersalamander (Lissotriton vulgaris).

Wat brengt de trek op gang?

De amfibieëntrek of paddentrek is het verschijnsel dat zich elk jaar voordoet bij een aantal soorten amfibieën van gematigde streken. De dieren komen praktisch gelijktijdig uit hun winterslaap en trekken dan massaal naar een nabijgelegen poel, plas of gracht om hun eieren af te zetten en te bevruchten.