Wie is online

We hebben 262 gasten en geen leden online

CameraHobby! - de site voor de digitale hobbyfotograaf

Mijn foto's

Mijn foto ervaringen

Amsterdamse Waterleidingduinen

De Amsterdamsche Duinwater-Maatschappij was een waterleidingbedrijf dat de drinkwatervoorziening in Amsterdam verzorgde. Het bedrijf bestond van 1851 tot 1896 en was het eerste waterleidingbedrijf in Nederland. De Amsterdamsche Duinwater-Maatschappij was de voorloper van de Gemeentewaterleidingen Amsterdam.

De Amsterdamse Waterleidingduinen bezit de grootste damhertenpopulatie van Nederland per hectare. Er wordt geschat dat er ongeveer 2.000 damherten rondlopen (2011), dus circa 0,6 per hectare. Sinds een aantal jaren wordt er niet meer gejaagd op de damherten en zijn de aantallen flink toegenomen. De grote aantallen damherten zijn een flinke publiekstrekker.

Klik hier voor een galerie over de door mij gefotografeerde Amsterdamsche Waterleidingduinen.

De Vos

De vossenvacht is over het algemeen roodbruin, maar kan ook beige tot helderrood zijn, of zilverkleurig tot zwart. De oren zijn aan de achterzijde zwart, evenals de "sokken", de onderbenen. Sommige dieren hebben een witte staartpunt; veel vossen hebben in ieder geval enkele witte haren rond het puntje van de staart. De bovenlip is wit, evenals de bef. Op de wangen zit bij veel vossen een zwarte of bruine "traandruppel". Sommige dieren hebben een staalgrijze keel en buik, met een witte ster op de borst. In de paartijd heeft het vrouwtje, de moervos, een roze glans over de vacht aan de onderzijde.

Klik hier voor een galerie over de door mij gefotografeerde Vos in Amsterdamsche waterleiding duinen.

Welsh Springer Spaniel in actie

De Welsh Springer Spaniel is van nature een jachthond. Maar hij voldoet ook prima als gezinshond. De beharing is altijd rood-wit, halflang en sluik. Krullen zijn niet toegestaan volgens de officiële rasbeschrijving. De schouderhoogte voor reuen is maximaal 48 cm, voor teefjes is dit 46 cm.

De Welsh Springer Spaniel is een vriendelijke, zachtaardige hond. Hij is gehoorzaam, intelligent en volgzaam. Maar zoals het echte spaniëls betaamt kan het ras soms wat eigenwijs zijn. In huis zijn het rustige honden, als ze ook voldoende gelegenheid krijgen zich buiten "uit te leven". Ze zwemmen graag en goed.

Onze Welsh Froukje speel ook heel graag met een bal. Kijk hier voor een presentatie

 

 

Even voorstellen

Mijn naam is Hans van Balen. Ik ben in 1957 geboren te Amsterdam.

Hans van balen

Fotograferen is mijn hobby. Rond mijn 17e kocht ik mijn eerste spiegelreflex camera. Een Canon FTb. Volledig hand bediend. Een camera waar ik veel plezier aan heb beleefd. En veel ervaring over de techniek heb opgedaan. Daarna heb ik jaren gefotografeerd met een Canon A1. Een mooie camera met veel mogelijkheden.

Macro opnames; bloemen en planten

Macroopnames van bloemen.

Deze macrofoto's zijn gemaakt met de 150/2.8 EX DG Macro APO HSM van Sigma.

DSC_0025-3