Wie is online

We hebben 187 gasten en geen leden online

CameraHobby! - de site voor de digitale hobbyfotograaf

Wat is firmware?

Firmware is een klein softwareprogramma dat de functies en werking regelt van producten die worden aangestuurd door een microprocessor, zoals een digitale camera of computer. De firmware wordt opgeslagen in een geheugenchip in het product. De meeste camera producten zijn zo ontworpen dat de gebruiker een update van de firmware zelf kan uitvoeren. Zo kan Nikon nieuwe, verbeterde firmware beschikbaar stellen zolang het product actief wordt ondersteund. Er wordt bijvoorbeeld nieuwe firmware uitgebracht om compatibiliteitsproblemen met andere randapparaten op te lossen of om nieuwe productfuncties toe te voegen.

 

 

Firmware-updates van camera producten worden beschikbaar gesteld als downloads (een programma of .bin-bestand) via de site van de leverancier. U moet uw product registreren om de nieuwste firmware te kunnen downloaden. De gebruiker kan echter niet van alle producten een update uitvoeren. Sommige producten moeten hiervoor naar een servicecentrum worden opgestuurd. Als u een firmware-update uitvoert, is het belangrijk dat u de instructies zorgvuldig opvolgt. Gebruik bij voorkeur een passende lichnetadapter of gebruik een volledig geladen batterij. Als de update niet volgens de instructies wordt uitgevoerd, wordt de productfirmware mogelijk niet correct bijgewerkt. In sommige gevallen kan dit ertoe leiden dat het product helemaal niet meer werkt. Mocht dit het geval zijn, stuur uw product dan naar een servicecentrum waar de vereiste werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd.

Firmware-updates worden door de gebruiker op eigen risico uitgevoerd. Als u niet zeker weet of u de update correct kunt uitvoeren, neem dan contact op met de serviceafdeling van uw leverancier.

 

Bron: Nikon Nederland